26. heinä, 2017

Uusi toiminimi aloittaa toimintansa

Arvon asiakkaat ja kansalaiset. Aloitan nyt kotisivujeni oman blogin, jossa pyrin valottamaan uuden yrittäjän ajatuksia ja tuntoja. Tätä saa ja suorastaan pitää kommentoida.

Sekalaisia uutisia tähän blogini alkuun.

Ajattelin varmaan 10 vuotta, että voisi olla kivaa kokeilla yrittäjyyttäkin. Siis normaalin palkkatyön ohella ainakin aluksi. Eihän sitä voi tietää mitä siitä tulee ja varmaa tulopohjaakin täytyy tässä iässä ajatella. 

Nyt se sitten iski. Tänä kesänä surffailin taasen kerran ytj: n ja prh: n sivuilla ja mieleeni iski yhä vahvemmin pakottavana tullut yrityksen perustaminen. Tartuin tähän ajatukseeni nyt vakavasti ja laitoin myllyn pyörimään... 17.7.2017 Perustamisilmoitus Patentti- ja Rekisterihallitukseen ja eikun toimeksi.

Kaikki on aika helppoa tänä päivänä. Netissä voi hoitaa ihan kaiken. Ei tartte sinkoilla pitkin TE-toimistoja tai muita konsultteja, jotta saa elinkeinon alkuun. Toki täytyy tarkkaan funtsia moni tärkeä asia jo alussa melko valmiiksi. 

Kustannuksia ei paljon synny ja homma lähtee käyntiin melko kevyillä järjestelyillä, ainakin jos laittaa pystyyn vain toiminimen eli ryhtyy yksityiseksi elinkeinonharjoittajaksi.

Itselleni oli jo alusta asti selvää, että en halua yrityksen haittaavan liikaa omaa normiarkea tai perhe-elämää ja tällöin oli luontevaa valitakin yritysmuodoksi juuri toiminimi. Eli ei sidottua pääomaa tai mittavia perustamisjärjestelyjä. Vain minä ja oma osaamiseni kaikelle kansalle tarjottavaksi. No, ainakin aluksi Vihdin ja lähikuntien innokkaille asiakkaille.

Mitä sitten ajattelin, kun piti päättää firmalle nimi ja toimiala? Lisäksi ajattelin vastauksia keskeiseen kysymykseen: Mitä meinaan ruveta tekemään ja mitä sellaista osaan, josta joku voisi olla kiinnostunut? Paljon kysymyksiä. Valinta ei ollut toisaalta vaikeaa. Olenhan Kenttätykistöupseeri evp, asehistorian ja aseiden harrastaja sekä panostajan lupakirjan haltija. Ei tietty haitannut, että on tullut näitä projekteja tehtyä useita vuosien aikana. Etusivun kenttätykit ovat molemmat omiani, jotka olen entisöinyt. 

Panostamisen opit tuli niin ikään imettyä puolustusvoimien koulutuksien ja kokemuksen kautta. 

Rustailin luonnoksina jos jonkin näköisiä nimivirityksiä sekä erilaisia logoa ja lyhenteitä. Ajattelin kuitenkin, että toiminimeni ryhtyy tarjoamaan palveluja kahdella päätoimialalla: Tykkien entisöinnit ja räjäytystyöt. Eli metalliteollisuus ja kaivosteollisuus noin niin kuin virallisesti lokeroituna. Tuo tykkien entisöinti olikin aika erikoinen alana. En ainakaan tiedä, että joku sitä tässä maassa muu harrastaisi ainakaan muuta kuin omaksi iloksi? 

No sitten kun PRH: n ja Verohallinnon jutut oli saatu tehtyä ja Kaupparekisteri hyväksyi perustamisilmoitukseni, alkoi muiden alkuvaiheen tärkeiden junailuiden mietintä. 

Miten ja missä minut on löydettävissä? No, täytyyhän firmalla olla oma puhelinnumero, s-posti ja kotisivut ainakin. Eikun tekemään soppareita puhelinoperaattorien sekä kotisivupalvelujen kanssa. Halvalla tietenkin...

Tässä hommassa toki innostuu mutta täytyy pitää asiat kuitenkin järkitasossa ja kustannuksiltaan kepeinä. Kun muistetaan, että firmalla ei ole vielä mitään tuloja tai omaisuutta. Toiminimi vastaa kaikesta siis itse ja minä tietty henkilökohtaisesti.

No nyt on kotisivutkin luotu ja näitä tässä kokoajan pyrin kehittämään ja edelleen muokkaamaan paremmiksi.

Kohta täytyy varmaan laittaa vielä käyntikortitkin valmistukseen ja jakaa somessa sanomaa eteenpäin?

Tästä se lähtee. Nyt aloitettu matka on erittäin mielenkiintoinen ja koko ajan oppii asioista lisää. Mikä on alvin merkitys? Mitä vähennyksiä voi saada verottajalta? Mitä tarkoittaa liikevaihto jne?

Asiakkaita odotellessa... Ottakaa ihmeessä yhteyttä ja kommentoikaa näitä vihreän uuden yrittäjän hajatelmia toki reippaasti.

Nähdään tykkien ja kivenmurikoiden äärellä.  

Uusimmat kommentit

08.11 | 15:30

Morjens! Tästä linkistä voit käydä ostamasta itsellesi ao. tykin ohjesäännön: https://www.swat.fi/index.php?route=product/product&product_id=4725
Uskon, että sieltä löytyy apuja?

08.11 | 13:13

Tervehdys
Tykistön syyshuolto on tehty. Lukot on purettu ja puhdistettu. Kokoelmaan kuuluu yksi kiilalukkoinen mysteeri jota ei ole saatu purettua. Miten irtoaa 76K36:n kiilalukko?

27.05 | 08:04

Hei, Voitko laittaa mulle sähköpostia suoraan? tiilikainen@tykkitoni.fi tai soittaa mulle numeroon 020 730 1150?

24.05 | 13:35

Merikarvian saaressa pitäisi noin 6 kpl kiveä räjäyttää, jotta saadaan rakennettua Talas ihan meren rantaan. Kivet ovat halkaisijaltaan alle 2 metriä.

Jaa tämä sivu