28. kesä, 2019

Kevään ja kesän 2019 tykkikarnevaali

Tulikomentoja!

Teitä tykkitonin sivuilla vierailijoita on nyt 28.6.2019 yhteensä 17 470 kpl. Aika huima lukema jo!

Mitä onkaan tapahtunut sitten edellisen blogipäivityksen? Paljon! Kiirettä on pitänyt ja jos olette vierailleet Facebook-sivuillamme, olettekin jo ajantasalla viimeisimmistä projekteistani.

Suomesta ei lopu kenttäkeittiöt ja/ tai tykit. Niitä on kohtuullisen monella taholla ja useimmiten  todellakin ne kaipaavat huolintaa, kunnostusta ja ammattilaisen käden kosketusta. 

Kelit Suomessa ovat armottomat ja aikakin tuppaa tekemään tehtävänsä pinnoille ja koneistoille.

Olen ollut etuoikeutettu saadessani kunnostaa taas uusia ja haastavia tykkiaseita sekä soppatykkejä. Toki välissä on tehty vähän louhintatöitäkin ja hyvä niin, koska ammattitaitoa täytyy ehdottomasti ylläpitää silläkin sektorilla riittävän usein.

Kannustan Teitä hyvät ystävät, käymään yrityksen Facebook-sivuilla ja tutustumaan eri projektien kuvakansioihin. 

Jos mietitte vielä, onko yritykseni oikea taho auttamaan juuri Sinua omissa haasteissasi, älä epäröi ottaa yhteyttä.

Mitä on talvella sitten tapahtunut?

Tässä lyhyt kertaus:

Tammikuussa "pyhiinvaellusmatka" Museo Militariaan tuotti aimo annoksen hyvää alan kertausta ja uutta inspiraatiota tykkien laittoon. On muuten erinomainen kolmen aselajin erikoismuseo. Siellä jos missä sielua hyväillään ase- ja sotahistoriallisessa mielessä. Suosittelen vierailua Hämeenlinnaan kaikille asiasta vähänkään kiinnostuneille.

Helmi- huhtikuussa heikkokuntoinen kenttäkeitin m/29 otettiin työn alle ja kunnostettiin. Kuvat Fasessa. Ruostetta, mätää puuta ja patinaa... ne ovat nyt poissa ja uutta pintaa on tilalla.

Marraskuussa 2018 alkanut Ranskan tykin 155 H 15 projekti otettiin kevään koittaessa toden teolla työn alle ja hyvähän siitäkin saatiin, kun laitettiin kunnolla aikaa ja vaivaa kehiin.

Nyt otetaan kesä vähän iiisimmin ja lepäillään sekä lomaillaan. On hyvä sitten syksyä vasten ottaa kenties uutta projektia työn alle?

Hyvää ja antoisaa kessä Teille kaikille!

Tykkitoni

Uusimmat kommentit

08.11 | 15:30

Morjens! Tästä linkistä voit käydä ostamasta itsellesi ao. tykin ohjesäännön: https://www.swat.fi/index.php?route=product/product&product_id=4725
Uskon, että sieltä löytyy apuja?

08.11 | 13:13

Tervehdys
Tykistön syyshuolto on tehty. Lukot on purettu ja puhdistettu. Kokoelmaan kuuluu yksi kiilalukkoinen mysteeri jota ei ole saatu purettua. Miten irtoaa 76K36:n kiilalukko?

27.05 | 08:04

Hei, Voitko laittaa mulle sähköpostia suoraan? tiilikainen@tykkitoni.fi tai soittaa mulle numeroon 020 730 1150?

24.05 | 13:35

Merikarvian saaressa pitäisi noin 6 kpl kiveä räjäyttää, jotta saadaan rakennettua Talas ihan meren rantaan. Kivet ovat halkaisijaltaan alle 2 metriä.

Jaa tämä sivu